Sporočilo
  • Stran uporablja piškotke

    Ta stran uporablja piškotke za navigacijo in druge funkcionalnosti. Z uporabo naše strani se strinjate, da jih lahko namestimo na vašo napravo.

    Povezava do EU direktive

Sklic 14. skupščine
Sporočila za javnost

Na podlagi statuta družbe Hram Holding, d.d., Ljubljana, 295. člena Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) in 66. člena Zakona o trgu vrednostnih papirjev (ZTVP-1), direktor družbe objavlja sklic

14.  skupščine delničarjev
družbe HRAM HOLDING, finančna družba, d.d.
Vilharjeva 29, 1000 Ljubljana,

ki bo dne 28.08.2008 s pričetkom ob 11.30 uri v dvorani Urška 1, Gospodarskega razstavišča,  Dunajska 18, Ljubljana, s predlaganim dnevnim redom:
1.    Otvoritev skupščine in ugotovitev navzočnosti zastopanega kapitala.
2.    Imenovanje predsednika skupščine, dveh preštevalcev glasov in potrditev notarja.
Predlog sklepa:
Skupščina za predsednico skupščine izvoli go. Barbaro Kürner Čad, za preštevalca   
glasov go. Ksenijo Gašperšič in g. Tomaža Zorca in potrdi notarko go. Nado    
Kumar iz Ljubljane.
3.    Seznanitev z letnim poročilom družbe Hram Holding, d.d., Ljubljana in konsolidiranim poročilom skupine Hram Holding, za poslovno leto 2007 ter s pisnim poročilom nadzornega sveta.
Predlog sklepa:
Skupščina se seznani s predloženim revidiranim letnim poročilom družbe Hram Holding, d.d. in skupine Hram Holding, za poslovno leto 2007 ter s pisnim poročilom nadzornega sveta.
4.    Podelitev razrešnice upravi in nadzornemu svetu.
Predlog sklepa:
V skladu z 294. členom Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1), skupščina potrjuje in odobri delo uprave in nadzornega sveta v letu 2007 ter jima podeljuje razrešnico.
5.   Izvolitev članov nadzornega sveta.
Predlog sklepa:
Ugotovi se, da z dnem 31. 08. 2008 poteče mandat naslednjim članom nadzornega sveta, g. Mateju Kovaču, g. Alešu Jesihu in g. Tomažu Adamiču.
Na predlog nadzornega sveta se s tem dnem za nove člane nadzornega sveta družbe Hram Holding, d.d., Vilharjeva 29, Ljubljana izvolijo g. Matej Kovač, g. Aleš Jesih in g. Tomaž Adamič, za dobo štirih let.
6.   Imenovanje finančnega revizorja za poslovno leto 2008
Predlog sklepa:
Na predlog nadzornega sveta, imenuje skupščina revizijsko družbo KPMG Slovenija, d.o.o., Ljubljana za finančnega revizorja za poslovno leto 2008.
Ena vpisana in vplačana delnica zagotavlja en glas na skupščini družbe. Skupščine se lahko udeležijo in na njej glasujejo vsi delničarji, ki svojo udeležbo skladno z zakonom pisno prijavijo družbi najkasneje 3 (tri) dni pred sejo skupščine.
Delničarji lahko uveljavljajo svoje pravice na skupščini tudi preko zakonitih zastopnikov in pooblaščencev. Pooblastilo mora biti v pisni obliki in mora biti deponirano na sedežu družbe 3 (tri) dni pred začetkom skupščine.
Udeleženci skupščine se pred skupščino izkažejo z identifikacijskim  dokumentom, zakoniti zastopniki pa še z izpisom iz sodnega registra.
Gradivo za skupščino  je vsem delničarjem družbe Hram Holding, d.d. na vpogled na sedežu družbe, Vilharjeva 29, Ljubljana, vsak delavnik med 9. in 11. uro.

Direktor družbe
Sašo Tanko
Sklic bo, skladno z ZTVP-1, objavljen tudi na spletni strani www.hram-holding.si.